Clements en Bakker winnen orgelconcours Kampen

Text Example

advertentieOp zaterdag 18 juni werd in de Broerderkerk te Kampen het Quintus Orgelconcours gehouden. Het concours werd gewonnen door Diederick Clements uit Scherpenzeel in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar en Erik Bakker uit Rijssen in de categorie 15 jaar en ouder.

Diederick Clements uit Scherpenzeel, leerling van het Van Lodensteincollege in Amersfoort en orgelstudent van Reitze Smits, vertolkte werk van Bach en Buxtehude. In de categorie tot en met 14 jaar eindigde Roland van Leeuwen uit Huizen als tweede, derde werd Rik Mbengue uit Haarlem.

De zeventienjarige Erik Bakker (foto) is leerling van de Rijssense Muziekschool en de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap. Hij speelde muziek van Karg Elert en Bach en scoorde daarmee de hoogste punten in de leeftijdscategorie van vijftien jaar en ouder. De tweede prijs ging eveneens naar een Fruytier-leerling. Evan Bogerd uit Kootwijk imponeerde met muziek van Karg Elert. De derde prijs was voor een Belgische deelnemer: Mariss Engelen uit Elewijt.

Het Quintus Muziekconcours werd georganiseerd door de Quintus Muziekschool Kampen en zal naar verwachting in 2014 weer plaats vinden. De prijzen werden uitgereikt door Bert Stoter, directeur van de muziekschool, en juryvoorzitter Harm Jansen, orgeldocent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie Rik Bakker