Codarts-studenten spelen Keijzer

arie j. keijzer

Op dinsdag 3 november geven studenten van het Codarts in de Goede Herderkerk te Rotterdam-Schiebroek een concert met werken van Arie J. Keijzer. Er staat niet alleen werk voor orgel op het programma, er wordt ook meegewerkt door andere instrumentalisten en vocalisten.

 

Arie J. Keijzer (*1932) was van 1965 tot 1994 hoofdvakdocent orgel en improvisatie aan het Rotterdams Conservatorium en tevens Doelenorganist. Keijzer heeft niet alleen veel organisten opgeleid, maar was ook actief als componist. Hij schreef composities voor uiteenlopende bezettingen waaronder een Fluitconcert (voor Raymond Delnoye), Vijf karakterstukken voor hobo en orgel, een Aria voor klarinet en orgel en Vijf hymnen voor sopraan en orgel.

 

Deze en andere composities van Arie J. Keijzer voeren studenten van Codarts, het Rotterdams Conservatorium, op 3 november uit op het drieklaviers Van Leeuwen/Kramer-orgel van de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij.

 

 

© 2015 fotografie Koos Schippers, Lisse

 

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.