Componist Ad Wammes lanceert website opdrachtcomposities

Componist Ad Wammes, bekend van zijn internationaal veel gespeelde orgelwerk ‘Miroir’ komt met een opmerkelijk initiatief. Op zijn website compositiecadeau.nl biedt hij particuliere opdrachtgevers de mogelijkheid een speciaal door hem geschreven compositie cadeau te doen.

Text Example

advertentieOnder het motto ‘Geef een compositie cadeau’ wil hij in tijden van opdrogende subsidiestromen particulieren als opdrachtgever werven. Het idee is dat een geliefd persoon bij een bijzondere gelegenheid (jubileum, pensionering) een compositie aangeboden krijgt. Op de bladmuziek wordt vermeld ter gelegenheid waarvan het werk cadeau is gegeven, aan wie het is opgedragen en wie de gevers zijn. In overleg met de componist zijn diverse bezettingen mogelijk, waaronder orgel. De prijs is afhankelijk van de duur van de compositie en de bezetting.

Ad Wammes volgde een klassieke opleiding aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Hij studeerde piano bij Edith Lateiner-Grosz en compositie bij Ton de Leeuw, Theo Loevendie en Klaas de Vries. In het verleden heeft hij veel compositieopdrachten voor de omroep uitgevoerd.

Internationaal gezien is Wammes geen onbekende onder organisten. Zijn orgelstuk ‘Miroir’ is inmiddels tien keer op cd gezet door befaamde organisten als John Scott en Thomas Trotter. Ook composities als ‘Vallée des Danses’ en Toccata Chromatica werden op cd opgenomen. Recent nog gaf de Britse concertorganist de Nederlandse première van het werk ‘Ride in a High-Speed Train’. Op het onlangs gehouden Internationale Orgelconcours Breda kregen de finalisten zijn nieuwste orgelcompositie ‘Play it cool!’ te spelen.

Op de site www.compositiecadeau.nl is meer informatie te vinden.

Op www.adwammes.nl zijn fragmenten uit zijn werk te horen.

© 2012 foto www.adwammes.nl