Compositiewedstrijd Kampen ‘Spel der elementen’

Text Example

advertentieDe Stichting Hinsz Concours Bovenkerk Kampen (HCBK) zoekt componisten die willen meedoen met de tweede editie van het compositieconcours dat de stichting houdt. Deelnemers moeten een muziekstuk maken over het thema ‘Spel der elementen’. Ze moeten de elementen aarde, water, lucht en vuur en hun onderlinge spel en samenhang in een herkenbare compositie tot uiting brengen, meldt de stichting.

Kandidaten moeten zich voor 1 november aanmelden via het aanmeldingsformulier op www.hinszconcours.nl. Ze moeten uiterlijk 1 februari 2007 hun compositie insturen. Op 1 april maakt de jury bekend welke zes ingezonden composities ze het beste vindt. De uitgekozen muziekstukken worden gespeeld tijdens finale op zaterdagmiddag 12 mei in de Bovenkerk.

De prijzen bestaan uit geldbedragen van achtereenvolgens 2500, 1500 en 850 euro. Leo van Doeselaar uit Hilversum is voorzitter van de jury. Hij wordt bijgestaan door Wolfgang Baumgratz uit Bremen (Duitsland) en Jan Welmers uit Utrecht. Ook het publiek kan tijdens de finale een stem uitbrengen op de compositie naar keuze. De winnaar van deze publieksprijs ontvangt een speciaal voor dit concours ontworpen kunstwerk. ’s Avonds na het concours geeft juryvoorzitter Leo van Doeselaar een concert op het Reilorgel in het koor van de Bovenkerk.

Vorig jaar won de Belg Paul Takahashi het concours met Invisible Motions. De compositie Toccata à la Chaconne van Willem van Twillert werd tweede en kreeg de Publieksprijs. Jaap Jan Steensma ontving de derde prijs voor Idee voor orgel.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.hinszconcours.nl, info@hinszconcours.nl of bij het secretariaat:

Stichting HCBK

Ruinerweg 39

7958 RB Koekange

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 www.orgelfotografie.nl www.gerardvanbetlehem.nl