Concert en nieuwe cd in Haagse Kloosterkerk rond 100 jaar einde WO I

Op zaterdag 10 november, één dag voor de 100e gedenkdag, wordt in de Kloosterkerk in Den Haag op muzikale wijze stilgestaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog. Concertgever en Kloosterkerkorganist Geerten van de Wetering zal dan ook zijn eerst solo-cd presenteren waarop hij het jaar 1918 als uitgangspunt heeft genomen.

Text Example

advertentieHet einde van de Eerste Wereldoorlog betekende tegelijk het begin van een nieuwe tijd. Een tijd waarin ook in de (orgel)muziek vele nieuwe ontwikkelingen en stromingen op gang kwamen. Op het Marcussen-orgel in de Kloosterkerk nam Van de Wetering orgelwerken op van componisten die in de twintigste eeuw een eigen, nieuwe weg kozen, zoals Hindemith en Reda.

Een aantal van die werken zal zaterdagmiddag ook in de Kloosterkerk klinken, naast muziek uit de periode van de Eerst Wereldoorlog zelf. Zo staat onder meer het Hendrik Andriessens Fête-Dieu uit 1918 op het programma alsook het eerste deel ‘Rheims’ uit de Sonata Eroica, op. 151 uit 1917 van Charles Villiers Stanford.

Tijdens het concert dat om 16.00 uur begint zijn de verrichtingen aan de speeltafel via een videoverbinding te volgen. Na afloop wordt de cd 1918 – Organ music from a new era gepresenteerd en is er een hapje en een drankje. Wie zowel een concertkaartje als de cd wil kopen kan dat met € 5 korting doen door een mail te sturen naar info@kunstcentrum-kloosterkerk.nl. Vermeld daarin het aantal personen en cd’s; kaartjes en cd liggen dan bij het concert klaar bij de ingang,

 

Meer informatie
kunstcentrum-kloosterkerk.nl