Concert voor restauratie Vater/Müller-orgel Oude Kerk

Vater muller orgel oude kerk amsterdam
Vater/Müller-orgel Oude Kerk Amsterdam

In afwachting van een grote restauratie is het Vater/Müller-orgel in de Oude Kerk te Amsterdam inmiddels niet meer te bespelen. Op 11 en 12 april wordt daar nog één grote uitzondering voor gemaakt tijdens het concert Encounters: Organ & Taiko Music door organist Jacob Lekkerkerker, Taiko-drummer Leonard Eto  en tapdanseres Roxy Butterfly.

Text Example

advertentie 

Het grote Hollandse stadsorgel van de Oude Kerk ontmoet tijdens het concert de bijzondere wereld van Taiko (een traditionele Japanse vorm van slagwerk, letterlijk ‘grote drum’) en tapdans.

 

De ambitie is om na dit concert een restauratie uit te voeren die het gehele orgel weer een toekomst van vele eeuwen geeft. De kosten van deze restauratie, die zal worden uitgevoerd door Orgelmakerij Reil, zijn 1,3 miljoen euro. De Oude Kerk heeft de helft van dit geld inmiddels binnen. Maar voor het overige deel kan zij nog hulp gebruiken.

 

Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop voor het concert gaat dan ook naar de restauratie van het orgel. De concerten op vrijdag 11 en zaterdag 12 april beginnen om 20.00 uur. Er is een gelimiteerd aantal plaatsen voor een sushi-diner voorafgaand aan het concert. Kaarten zijn te koop via de site van de Oude Kerk.

 

 

Meer informatie
Website Oude Kerk Amsterdam
Toegangskaarten bestellen

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem