Concerten Willibrordusorgel Haarlem terug op zaterdagmiddag

Het Adema-orgel in de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo in Haarlem | © beeld Stichting WIllibrordusorgel Haarlem

Twee seizoen lang moest de orgelconcertserie in de Kathedrale Basiliek St. Bavo uitwijken naar de maandagavond. Dit jaar is de serie weer terug op de zaterdagmiddag. Om 16.00 uur, een uur later dan voorheen. Zaterdag 4 mei is het eerste concert.

Text Example

advertentieVorig jaar organiseerde de Stichting Willibrordusorgel het vijftigste seizoen van wekelijkse orgelconcerten op de huidige locatie in de Haarlemse kathedraal. Het orgel zelf vierde toen zijn honderdste verjaardag.

Verscheidenheid

Na het jubileumjaar begint de concertreeks van 2024 op 4 mei met een concert ter gelegenheid van Dodenherdenking. Titularis Ton van Eck speelt de Trois danses van Jehan Alain en begeleidt het Bavokoor onder leiding van Rick Muselaers in het Requiem van Gabriel Fauré. De programmering loopt door tot 28 september en omvat een verscheidenheid aan Nederlandse en buitenlandse organisten.

Twee zondagmiddagconcerten

Er zijn twee concerten gepland op zondagmiddag: op 23 juni een concert met muziek van Frank Martin, uitgevoerd door koor en orgel, en op 14 juli een optreden van Hansjörg Albrecht, die een transcriptie van Bruckners Zevende Symfonie speelt.

Gratis

De toegang tot de concerten is gratis, maar er wordt een collecte gehouden na afloop. Alleen voor het concert van 23 juni geldt een toegangsprijs van € 15.

Meer informatie en de volledige programmering zijn te vinden op willibrordusorgel.nl