CONCERTTIP Benefietconcert op Edskes-orgel in Westeremden

Op zaterdag 29 juni verzorgen countertenor Robert Kuizenga en organist Tymen Jan Bronda een benefietconcert in de Andreaskerk te Westeremden. Orgelbouwer Bernhardt Edskes stelt voor deze avond zijn nieuwste orgel (in de stijl van Arp Schnitger) beschikbaar.

Text Example

advertentieDe opbrengst van het concert gaat naar het in 2017 in gebruik genomen barokorgel in de Lutherse Kerk te Groningen.

Op het programma staat onder meer werk van Johann Sebastian Bach met zijn Cantate ‘Vernügte Ruh’ BWV 170. Verder zingt Kuizenga bekende aria’s van Handel en Purcell. Bronda zal het programma met solowerken omlijsten op het door Edskes speciaal voor barokke kamermuziek gebouwde continuo-orgel.

Het concert, dat wordt georganiseerd door de familie Helmantel, begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De entree bedraagt € 15. Na afloop is er in de Weem naast de kerk gelegenheid voor een hapje en drankje en bezichtiging van de tentoonstelling van het werk van schilder Henk Helmantel (bij entree inbegrepen).

Meer informatie
helmantel.nl

 


Wekelijks in het zomerse concertseizoen, maar ook af en toe daarbuiten, doorploegt de redactie van ORGELNIEUWS de goedgevulde ORGELAGENDA op zoek naar een bijzonder orgelconcert.