CONCERTTIP Promenadeconcert Lidia Ksiazkiewicz op Willis-orgel Hooglandse Kerk

Detail Willis-orgel Hooglandse Kerk Leiden

De Poolse organiste Lidia Ksiazkiewicz verzorgt zaterdagmiddag 3 augustus een promenadeconcert op het Willis-orgel in de Hooglandse Kerk te Leiden. Ze speelt een zeer divers programma van Messiaens ‘L’Ascension’ tot muziek uit de film ‘Star Wars’.

Text Example

advertentieDe Promenadeconcerten in de Hooglandse Kerk worden elke zaterdagmiddag om 13.30 uur van eind juni tot half september gegeven. Zowel het De Swart/Van Hagerbeer-orgel als het Willis-orgel wordt daarvoor ingezet. Meestal kiest de concertgever voor het drie kwartier durende concert voor een van de twee instrumenten. Maar soms wordt een combinatie van de twee nogal uiteenlopende klankwerelden niet geschuwd.

Lidia Ksiazkiewicz houdt het zaterdag bij het Willis-orgel. Haar programma begint met ijzeren orgelrepertoire: Sonate Nr. 1 van Mendelssohn, Pastorale van Franck en het complete ‘L’Ascension’. Ze besluit luchtiger met orgelarrangementen van filmmuziek van John Williams uit ‘Star Wars’ en drie eigen arrangementen van werk van Astor Piazzolla, waaronder het beroemde Libertango.

Voor de in Frankrijk woonachtige Ksiazkiewicz (*1977)  is Nederland geen onbekend terrein. In 2000 won ze het Internationaal César Franck Orgelconcours in Haarlem. Regelmatig is ze dit concertseizoen te beluisteren in Nederland. Behalve als internationaal concertorganist treedt ze ook op als pianist.

 

  • Hooglandse Kerk, Nieuwstraat 20, Leiden
  • zaterdag 3 augustus 2019
  • aanvang 13.30 uur
  • toegang gratis
  • Meer Promenadeconcerten: stichtingorgelstadleiden.nl