Concoursorganisator Geke Steenstra (58) overleden

geke steenstra

In de vroege ochtend van zaterdag 13 december is Geke Steenstra overleden. Zij was onder meer de drijvende kracht achter het Hinsz Compositieconcours in de Bovenkerk te Kampen.

Text Example

advertentie 

Geke Steenstra werd geboren op 6 maart 1956. Ze studeerde Humane voedingsleer aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen, maar kwam eind jaren 70 terecht in het grafische bedrijf van haar vader, de Zetcentrale Meppel. Later werd ze mede-eigenaar van wat dan inmiddels de GrafiData Groep heet.

 

Muziek was een grote passie voor Steenstra. Zo zong ze onder meer in het Bovenkerk Kamerkoor Kampen. Als voorzitter van haar ‘eigen’ Geertruida Musicantare Stichting zette zij zich in voor de zangkunst door onder andere financiële ondersteuning te bieden bij muzikale bijgeleiding van koren door professionele solisten, ensembles of orkesten.

 

Geke Steenstra was vanaf de oprichting in 2004 betrokken bij de Stichting Hinsz Compositieconcours Bovenkerk Kampen, het concours dat componisten aanmoedigt orgelmuziek te schrijven voor het Hinsz-orgel van de Bovenkerk. Als secretaris was zij de drijvende kracht achter de compositiewedstrijd.

 

Ondanks haar ziekte – in 2001 werd bij haar kanker geconstateerd – bleef zij zich onvermoeibaar inzetten met (bestuurlijke) activiteiten in de muziekwereld en haar kerkelijke gemeente. In 2010 werd Steenstra benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Afgelopen zaterdag moest zij de strijd tegen haar ziekte opgeven. Geke Steenstra werd 58 jaar.

 

 

© 2014 beeld Facebook.com