Conservatorium Bremen organiseert Orgelweek

Text Example

advertentieIn de week van 23 tot en met 28 oktober belegt de Hochschule für Kunste Bremen een orgelweek met als thema “Paradigmenwechsel”. De leiding berust bij prof. Hans Davidsson en prof. Harald Vogel. Docenten zijn o.a. Christoph Grohmann, Wolfgang Baumgraz, Klaus Eichhorn en Hans-Ola Ericsson.

Deelnemende studenten en geïnteresseerde bezoekers houden zich in lezingen, masterclasses, seminars met muziekvoorbeelden en “kommentierte Konzerte” bezig met onder meer improvisatie in diverse stijlen, romantische orgelmuziek, harmoniumspel en ontwikkelingen in de orgelbouw. Diverse historische en nieuwe instrumenten worden bezocht.

Op dinsdag 24 oktober wordt een nieuwe uitgave van de psalm- en koraalvariaties van Sweelinck (Edition Breitkopf 8743) gepresenteerd tijdens een bijeenkomst rond het in middentoon gestemde orgel in Bremen-Walle (Winold van der Putten, 2002).

Donderdag 26 oktober biedt een zeer gevarieerd programma, met onder meer “Revival des Harmoniums” in Leer, een bezoek aan het Organeum in Weener, een “kommentiertes Konzert” met muziek van Böhm in Weener, muziek van Raison in Stapelmoor en een vesper met oud-Italiaanse muziek in Rhede.

De week wordt afgesloten met een conferentie in Bremen, waarin de orgelbouw centraal staat.

Alle aktiviteiten zijn openbaar en gratis toegankelijk.

Het weekprogramma kan worden gedownload via

http://www.hfk-bremen.de/fileadmin/pdf/musik/Ablauf_Orgelwoche.doc

© 2006 www.orgelnieuws.nl