Contius-orgel heeft eindelijk vergunning

Text Example

advertentieDe Contius Foundation heeft een bouwvergunning voor een monumentaal orgel in de Leuvense Sint-Michielskerk. Wim Winters, de projectcoördinator van de Contius Foundation heeft dat laten weten.

Zeven jaar geleden kwam de Contius Foundation met het plan om in de Sint-Pieterskerk in Leuven een groot orgel te bouwen volgens de technieken van de orgelbouwer Contius, de favoriet van de componist Bach. Na veel problemen werd uitgeweken Sint-Michielskerk.

Wim Winters: ‘We werken nu aan een Europees subsidiedossier in de hoop om zo in aanmerking te komen voor extra middelen. Mogelijk kunnen we in de loop van volgend jaar beginnen met de voorbereiding van de bouw.’ Dat hangt nog af van een onderzoek naar de stabiliteit van de Sint-Michielskerk. Dat is een van de voorwaarden voor de bouwvergunning.

Het is de bedoeling dat het orgel wordt bevestigd aan de kolommen, maar het is niet duidelijk of die het gewicht kunnen dragen, zegt Dirk Vansina van de Begische monumentenzorg

Zes orgelmakers gaan het grote drieklaviers instrument, dat ruim 3,5 miljoen euro kost, bouwen. Vijf orgelmakerijen hebben al hun medewerking toegezegd.

Eerder op www.orgelnieuws.nl

Bouwaanvraag Contiusorgel Sint-Michaelskerk Leuven

© 2010 www.orgelnieuws.nl