Culturele Prijs Maassluis voor Jaap Kroonenburg

Text Example

advertentieOp 5 juli ontving Jaap Kroonenburg de Culturele Prijs Maassluis 2009. De organist van de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis ontving in Theater Schuurkerk de prijs uit handen van de plaatselijke Wethouder van Cultuur, J.F. Scheerstra.

De Culturele Prijs Maassluis is in 1988 ingesteld door de Culturele Raad Maassluis (CRM) en bedoeld om personen en of instellingen te huldigen, die blijk hebben gegeven van een opmerkelijke prestatie op het gebied van de cultuur.

Dit jaar was Jaap Kroonenburg één van de genomineerden. Hij ontving de prijs vanwege “de prominente rol die hij speelt in het culturele leven van Maassluis. Met zijn enorme staat van dienst als organist is hij bekend in binnen- en buitenland. Daarnaast houdt hij met zijn liefde en inspanning voor het Garrels-orgel dit kostelijke instrument in stand als het meest indrukwekkende erfgoed van de stad Maassluis”

Na enkele toespraken ontving Jaap Kroonenburg samen met de andere gelauwerden uit handen van wethouder Scheerstra een oorkonde en beeldje behorend bij de Culturele Prijs.

© 2009 www.orgelnieuws.nl