Cursus ‘Het orgel in beeld’

Text Example

advertentieStichting Rotterdam Orgelstad organiseert de cursus ‘Het orgel in beeld’. De lessenserie, die komend najaar plaatsvindt op zeven zaterdagmiddagen, is bedoeld voor geïnteresseerde orgelliefhebbers en voor iedereen die meer wil weten over het orgel en de orgelkunst.

Deelnemers hoeven niet aan bepaalde kenniseisen te voldoen. Het is wel een cursus op niveau waarin geïnteresseerden uitvoerig worden geïnformeerd over veel wat met het orgel te maken heeft. De diverse cursusonderdelen worden toegelicht met beeld en geluidsfragmenten.

Cor Edskes, Jan Jongepier en Maarten Seijbel verzorgen de cursus. Zij behandelen globaal de wordingsgeschiedenis, de diverse ontwikkelingen en de verschillen in de diverse orgeltypen. Ook de orgelbouw komt aan de orde, evenals de componisten van orgelmuziek.

De cursus, die wordt gegeven in de Open Hofkerk in de Rotterdamse Wijk Pendrecht, bestaat uit vijf middagbijeenkomsten en twee dagbijeenkomsten om de twee weken. Het volledige programma, data en aanmeldingsformulier staan op www.rotterdamorgelstad.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl