Cursus kerkelijk orgelspel gaat 14e seizoen in

Text Example

advertentieCursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG gaat na de zomer voor de veertiende keer van start. In september 2008 begint een nieuw cursusjaar. Evenals in de dertien voorgaande jaren wordt deze cursus gegeven in Rotterdam.

U kunt zich nu opgeven voor CKO-1-2: het eerste jaar waarin u les krijgt in solfège, algemene muziekleer, muziekgeschiedenis, orgelbouwkunde, koraalspel en vrij orgelspel. Het eerste cursusjaar wordt afgesloten met toetsen over de eerste vier genoemde vakken. In het tweede jaar wacht u naast toetsen over algemene muziekleer i.c. kerkmodi, muziekgeschiedenis en orgelbouwkunde óók de praktische toetsen koraalspel en vrij orgelspel. Bij goed resultaat ontvangt u na twee jaar het ‘Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel A’.

U kunt zich dit jaar niet opgeven voor CKO-3-4. Volgend jaar kunt u zich weer opgeven voor deze eveneens tweejarige cursus, omdat we dit komende cursusjaar alléén CKO-4 doen.

U krijgt in deze cursus geen “orgelles” zoals dat geven wordt door diverse docenten. In deze cursus wordt in groepsverband stil gestaan bij alle facetten die van belang zijn om bijvoorbeeld in een eredienst als organist goed te kunnen functioneren.

Deze cursussen zijn dan ook bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het vak “kerkorganist”, of voor diegenen die meer willen weten van het vak kerkmuziek. De cursus wordt gegeven door zeer ervaren docenten.

De cursus wordt gegeven op de zaterdagochtend rondom het prachtige orgel van de ‘Guido de Brès’ te Rotterdam gedurende het winterseizoen. Het cursusgeld bedraagt € 250,00 voor leden van de VOGG en € 275,00 voor niet-leden. Dit cursusgeld is inclusief de examengelden.

Nadere informatie over deze cursus kunt u opvragen bij de cursusleider van de CKO, Henk C. de Gelder. U kunt zich bij hem opgeven (zie onderstaande adresgegevens) òf via de website van de VOGG www.kerkenmuziek.nl

Graag vóór 30 augustus 2008.

CKO van de VOGG

Wilhelminastraat 43

3264 XR Nieuw-Beijerland

tel. 0186-692088

e-mail: hcdg@hetnet.nl

ingezonden mededeling

© 2008 www.orgelnieuws.nl