Dag en Nacht van het Orgel in Maastricht

orgel o.l.v.-basiliek maastricht
Orgel Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek Maastricht

De orgels van beide basilieken in Maastricht bespelen? Dat kan op zaterdag 11 oktober onder meer tijdens de ‘Dag en Nacht van het Orgel’. Daarnaast zijn er tijdens dit najaarsevenement van het Maastrichtse orgelfestival ‘L’Europe & L’Orgue’  van ’s middags tot laat in de avond concerten in de basilieken en de Cellebroederskapel.

Text Example

advertentie 

Tussen 13.00 uur en 14.30 uur kunnen de orgels van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de Sint-Servaasbasiliek worden bespeeld door (amateur-)organisten. Er is een maximum van tien spelers per basiliek. Aanmelden is verplicht en kan per e-mail bij de organisatoren van het festival onder vermelding van de basiliek van uw voorkeur. Bij de beide orgels is de hoofdorganist aanwezig voor assistentie.

 

Middagconcerten

Tijdens de Dag en Nacht van het Orgel zijn er middagconcerten in de Sint-Servaasbasiliek, met om 15.00 uur een kinderconcert door Gerrie Meijers (orgel) en  Cecile Roovers (zang/spel). Om 16.30 uur wordt Simeon ten Holts Canto Ostinato uitgevoerd door organist Peter Gelissen.

 

Avondprogramma

’s Avonds geven Remy Serier en Hans Leenders  van 20.00 uur tot 21.15 uur een concert op zowel het hoofdorgel als het onlangs geplaatste koororgel in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek (foto). Medewerking daaraan wordt verleend door de sopraan Elke Janssens. Om 21.45 uur gaan de deuren van de Cellebroederskapel open voor een concert door jazzgitarist Joep van Leeuwen en organist Gero Körner. Dit ‘nachtconcert’ begint om 22.30 uur.

 

Toegang

Het kinderconcert is gratis toegankelijk, voor alle overige concerten bedraagt de toegang € 5. Een passe-partout kost € 10.

 

Zie ook

www.orgelfestivalmaastricht.nl

 

© 2014 fotografie archief www.orgelnieuws.nl