Dag van het ingenieuze orgel

Zondag 1 maart is ‘De dag van het ingenieuze orgel’ in het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Orgelpark in Amsterdam. Organist Masato Suzuki geeft dan twee concerten waarin het het computerbestuurbare orgel centraal staat.

Text Example

advertentie 

Suzuki zal om 11.00 uur op het 31-toons Fokker-orgel in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw een concert geven met werk van Bach in middentoonstemming, vroege barok, een werk van Henk Badings en een improvisatie. Daarnaast brengt hij een nieuw werk voor 31-toonsorgel, laptop en electronics van Rose Dodd in première. Deze Britse componiste is sterk geïnspireerd door de mystiek van de Scandinavische klankwereld.

 

Live

’s Middags om 14.15 uur zal Masato Suzuki te beluisteren zijn in het Orgelpark. Tijdens dit concert zal hij samen met Ere Lievonen, de vaste bespeler van het Fokker-orgel, een speciaal voor deze gelegenheid geschreven werk voor twee middentoonorgels uitvoeren. Suzuki bespeelt daarin het Van Straten-orgel, terwijl de klank van het door het Lievonen bespeelde Fokker-orgel live via luidsprekers in het Orgelpark te horen is.

 

MIDI

Het Sauer-orgel, evenals het Fokker-orgel voorzien van MIDI-techniek, zal in dit concert via internet door Lievonen vanuit het Muziekgebouw bespeeld worden. Ook zal Suzuki te horen zijn in enkele solowerken. Beide organisten zullen die middag tevens de strijd met elkaar aangaan in een improvisatie, waarbij Suzuki het Verschueren-orgel bespeelt en Lievonen –  zichtbaar op een scherm in het Orgelpark – het orgel in het Muziekgebouw.

 

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 voor een afzonderlijk concert. Bij het Muziekgebouw zijn ook combinatietickets van € 17,50 voor beide concerten verkrijgbaar. Meer informatie en kaarten:

Muziekgebouw aan het IJ
Orgelpark