Daniele Gatti nieuwe chef-dirigent Concertgebouworkest

daniele gatti

Daniele Gatti wordt de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest maakte vandaag bekend dat de Italiaan in het seizoen 2016/2017 aantreedt als opvolger van Mariss Jansons.

Text Example

advertentie 

In april dit jaar kondigde Jansons zijn vertrek bij het Concertgebouworkest aan. Op 20 maart 2015 zal hij voor het laatst in zijn functie voor het orkest staan. Daniele Gatti (*1961) is geen onbekende voor het Amsterdamse orkest. In 2004 maakt hij zijn debuut als gastdirigent waarna hij nog regelmatig terugkeerde. In juni van dit jaar trad hij nog op met Falstaff van Verdi, in november staat hij opnieuw voor het Concertgebouworkest met de Zesde symfonie van Mahler.

 

Algemeen directeur Jan Raes zegt in een reactie: ‘De musici en de directie van het Koninklijk Concertgebouworkest kijken uit naar een langdurige en inspirerende samenwerking met de vooraanstaande dirigent Daniele Gatti. Het orkest kiest met overtuiging voor zijn bevlogenheid en ervaring. Dit werd al snel duidelijk dankzij de grote betrokkenheid van vele orkestleden tijdens de zorgvuldige selectieprocedure.’

 

Ook Gatti toont zich verheugd met de benoeming: ‘Ik ben zeer vereerd dat ik deze uitnodiging ontvang van een van de beste en oudste orkesten in de wereld’.

 

www.concertgebouworkest.nl

www.danielegatti.eu

 

 

© 2014 beeld www.danielegatti.eu