David Liddle in Amsterdam en Driel

Text Example

advertentieDe blinde organist David Aprahamian Liddle uit Londen geeft deze maand twee concerten in ons land. Daarbij doet de Britse concertgever zowel onze hoofstad als het Betuwse Driel aan.

Op zaterdag 5 augustus speelt hij een programma met muziek van blinde componisten op het Sauer-orgel (1889) in de Nicolaaskerk, tegenover het Centraal Station, in Amsterdam. Daarin staat ondermeer muziek van vaderlandse bodem geprogrammeerd. Naast werken van Stanley, Hollins en Wolstenholme speelt hij een eigen compositie (Sine Nominee op. 11), drie koraalvoorspelen van Helmut Walcha, Rêverie van A.W. Rijp, Variatiën op Psalm 107 (C.F. Hendriks) en twee Pièces de Fantaisie van Vierne (Impromptu en Les Cloches de Hinckley). Aanvang 20.15 uur, toegang 10 euro (CJP en stadspas 6 euro), consumptie en festivalgids inbegrepen.

Op zaterdag 12 augustus bespeelt Liddle het Conacher-orgel (1908) in de Oude Kerk van Driel. Hier speelt hij, naast de werken die hij in Amsterdam programmeerde, als eigen compositie de Skye Boat Song op. 10 nr. 1 en van Saint-Saëns diens Prélude et fugue in C op. 109. De aanvang is om 20.00 uur, de toegang is hier 6 euro. Na afloop kan men bij een kop koffie in Ons Gebouw kennis maken met de organist.

Meer over David Aprahamian Liddle (1960) die zijn tweede naam aannam uit respect voor zijn op 15 januari 2005 overleden mentor, de muziekcriticus en publicist Felix Aprahamian, is te vinden op zijn website www.davidliddle.org

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 fotografie Oscar Rook