De Groninger Orgelagenda is er weer!

Text Example

advertentieOnlangs bracht de Stichting Groningen Orgelland (SGO) de orgelagenda 2011 uit. In deze agenda zijn alle orgelconcerten van de provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe opgenomen. Daarnaast zijn er in de agenda allerlei wetenswaardigheden, ontwikkelingen en nieuwsfeiten over Groningse orgels vermeld.

Speciale aandacht voor het orgelconcours voor amateurorganisten dat op 22 oktober op het dan pas in gebruik genomen Schnitger orgel in de Der Aa-kerk in Groningen plaats zal vinden. Verder informatie over de SGO orgelreis naar Duitsland en Nederland van 20 tot en met 24 september 2011 onder leiding van Bernhardt Edskes en de organist Sietze de Vries.

De nieuwe catalogus, die met de orgelagenda mee wordt geleverd, bevat een keur aan boek en cd publicaties waaronder vele nieuwe uitgaven. De componist van het jaar is Georg Böhm. Zijn orgelwerken worden integraal uitgevoerd en in Noordbroek vindt er een workshop rond deze componist plaats.

In de agenda treft u een interessant achtergrondartikel aan. En verder informatie over de excursie naar Freijtag-orgels en ‘Schnitgers droom’: programmering rond de heringebruikname van het orgel in de der Aa-kerk in Groningen.

De agenda is te bestellen via

info@groningenorgelland.nl

[ingezonden mededeling]

© 2011 www.orgelnieuws.nl