Deelnemers 11e Schnitger Orgelconcours Alkmaar bekend

De Latijnse spreuk was een statement van de stad (foto uit 2011)

Zes Nederlanders, twee Japanners, een Zuid-Koreaan, een Belg, een Italiaan en een Oostenrijker zijn de deelnemers van het 11e Internationaal Schnitger Orgelconcours dat deze zomer in Alkmaar wordt gehouden. Dat maakte de organisatie van het concours deze week bekend.

Text Example

advertentie 

Een voorselectiejury bestaande uit Theo Jellema, Pieter van Dijk en Frank van Wijk beoordeelde de vele aanmeldingen uit binnen en buitenland en koos deze twaalf deelnemers:

 

Hugo Bakker, Diederik Blankesteijn, IJsbrand ter Haar, Maarten Havinga, Adriaan Hoek, Jochem Schuurman (Nederland), Megumi Hamaya, Tomoko Kitamura (Japan), Heejin Kim (Zuid-Korea), Giovanna Riboli (Italië), Nicolas De Troyer (België) en Manuel Schuen (Oostenrijk).

 

Het concours voor vakorganisten en gevorderde orgelstudenten tot 36 jaar vindt van 26 juni tot en met 3 juli plaats tijdens het Orgelfestival Holland. In drie rondes spelen de deelnemers op de beide orgels van de Grote Sint Laurenskerk en het orgel van de Kapelkerk in Alkmaar.

 

De jury bestaande uit Albrecht Koch, Kimberley Marshall, Karin Nelson, Reitze Smits en Krzystof Urbania zal telkens bepalen wie door mag naar de volgende ronde en uiteindelijk de finale. De winnaars wacht een  prijzenpakket van drie geldprijzen en een publieksprijs.

 

Meer informatie

Internationaal Schnitger Orgelconcours

 

© 2015 fotografie Jan Zwart