Deelnemers Internationaal Orgelconcours Breda 2015 bekend

flentrop-orgel grote kerk breda

Twaalf deelnemers hebben zich gekwalificeerd voor de tweede editie van het Internationale Orgelconcours Breda dat in oktober dit jaar plaatsvindt. Uit veertig aanmeldingen maakte de jury een voorselectie van twaalf kandidaten afkomstig uit zeven landen. 

Text Example

advertentie 

Hugo Bakker (NL), Larisa Carjkova (LV), Adriaan Hoek (NL), Anna Karpenko (RU/NL), Heejin Kim (Korea/DE), Yeonju Kim (Korea/AT), Frederik Kranemann (DE), Laurens de Man (NL), Edward Taylor (UK), Arjan Veen (NL), Arjan de Vos (NL) en Rowan van der Westen (NL) mogen op 22 en 23 oktober in de Grote Kerk te Breda aantreden voor de eerste ronde van het concours.

 

Uitzonderlijk hoog

Van de inzendingen bleken 29 kandidaten aan alle voorwaarden voor deelname te voldoen. Een jury bestaande uit Dirk Out, Arno van Wijk en Jelena Bazova kreeg de ingezonden geluidsopnamen van de kandidaten in anonimiteit ter beoordeling voorgelegd. Het niveau was volgens juryvoorzitter Dirk Out uitzonderlijk hoog. ‘Het was eerder de vraag wie er moest afvallen, dan wie er door zou gaan’, aldus Out. Op advies van de jury werden twaalf in plaats van tien kandidaten geselecteerd.

 

Tanz-paraphrase

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober. De deelnemers spelen dan werken van Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen, Jean Langlais en Jehan Alain. Van de twaalf kandidaten kunnen er maximaal zes door naar de tweede ronde. De deelnemers strijden dan om een van de drie finaleplaatsen. De laatste ronde wordt op zaterdag 31 oktober gespeeld met onder meer de nieuwe compositie ‘Tanz-paraphrase’ van Thierry Escaich.

 

Meer informatie

www.orgelconcoursbreda.nl

 

 

© 2015 fotografie: Stichting Internationaal Orgelconcours Breda