Deelnemers Internationaal Orgelconcours Breda bekend

Text Example

advertentieVoor de eerste editie van het Internationale Orgelconcours Breda 2012 zijn onlangs elf deelnemers uit vier landen geselecteerd. Voor het concours kwamen zestien aanmeldingen binnen. De kandidaten spelen de eerst ronde op 29 september in de Grote Kerk van Breda.

De Nederlandse deelnemers zijn Rien Donkersloot, Hans van Haeften, Mannes Hofsink, Joost de Nooijer, Jochem Schuurman en Geerten van de Wetering. De buitenlandse deelnemers zijn Mariya Lebedeva (St. Petersburg), Richard Pinel (Engeland), en de Koreaanse organisten Semi Kang (studerend in Straatsburg), Heejin Kim en Bora Kim (beiden studerend in Duitsland).

De eerste ronde vindt plaats op zaterdag 29 september vanaf 14.00 uur. De deelnemers spelen dan werken van Johann Sebastian Bach en Paul Hindemith. Van de elf kandidaten kunnen er maximaal zes door naar de tweede ronde op dinsdag 2 oktober. De deelnemers strijden dan om een finale plaats met werken van Johann Sebastian Bach, Petr Eben en de nieuwe compositie ‘Play it Cool!’ van Ad Wammes. Drie finalisten zullen op zaterdag 6 oktober een programma spelen met werken van Johann Sebastian Bach, de nieuwe compositie ‘Toccata’ van Naji Hakim en een werk naar keuze.

De jury bestaat uit bestaat uit Ad Wammes, Jan Hage, Iveta Apkalna en Naji Hakim. Het voorzitterschap is in handen van Jan Jansen.

Rond het concours zullen een aantal andere activiteiten plaatsvinden, waaronder een openingsconcert in de Grote Kerk van Breda op zondag 30 september en juryconcerten op woensdag 3 oktober en vrijdag 5 oktober.

Voor meer informatie

www.orgelconcoursbreda.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie orgelconcoursbreda.nl