Deelnemers Orgelimprovisatieconcours Haarlem 2016 bekend

cavaillé-coll orgel philharmonie haarlem

Het Internationaal Orgelfestival Haarlem heeft vandaag bekend gemaakt wie de deelnemers aan het 51e Internationaal Orgel Improvisatie Concours zullen zijn. De organisatie ontving aanmeldingen uit de VS, Frankrijk, Denemarken, Japan, Duitsland en Nederland. De jury van de voorselectie heeft de ingezonden, anonieme opnames beluisterd en koos acht kandidaten.

Text Example

advertentieNoël Hazebroucq (Frankrijk), Morten Ladehoff (Denemarken), Geerten Liefting en Evan Bogerd (Nederland), Lukas Grimm, Peter Schleicher en Martin Sturm (Duitsland) en Matt Gender (USA) zullen deze zomer in Haarlem improviserend de strijd met elkaar aangaan.

Ronden
De eerste en tweede ronde vinden plaats op respectievelijk 18 juli in de Grote of Sint-Bavokerk en 20 juli in de Philharmonie. De finale is op 22 juli op het Müller-orgel in de Grote of Sint-Bavokerk. In de jury zitten dit jaar improvisatoren als Thierry Escaich en Thomas Lacôte (F), Guy Bovet (CH) en Ansgar Wallenhorst (D).

Prijs
De prijs van het concours bestaat uit een geldbedrag en een tiental uitnodigingen voor concerten in onder meer Parijs (Notre-Dame), Toulouse, St Albans, Ratingen en in Nederland orgelseries in Utrecht (Nicolaïkerk en Domkerk), Haarlem (Grote of St.-Bavokerk), Nijmegen, Doesburg en het Orgelpark in Amsterdam.

Meer informatie over het orgelfestival en het concours is te vinden op www.orgelfestivalhaarlem.nl

 

 

Foto: het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie waar op 20 juli de tweede ronde van het improvisatieconcours wordt gespeeld.

 

© 2016 fotografie Gérard van Betlehem