Der Aa-kerk start traditionele orgelserie op maandag

Text Example

advertentieIn juli gaat voor het eerst sinds de restauratie van het Der Aa-kerk-orgel weer een serie traditionele orgelsoloconcerten van start. De serie wordt als try-out gehouden naast de programmering van ‘Schnitgers Droom’ waarin het orgel op een alternatieve wijze wordt gepresenteerd.

Met ‘Schnitgers Droom’ beoogt de Stichting Der Aa-kerk Groningen een nieuwe orgelprogrammering met een eigentijds gezicht, waarbij het orgel op een andere manier gepresenteerd wordt dan bij het traditionele soloconcert. Op initiatief van Peter Westerbrink, organist van de Der Aa-kerk en artistiek leider van de serie, wordt nu ook een reeks solo-orgelrecitals georganiseerd op de vijf maandagavonden van juli.

De programmering van de concerten is thematisch opgezet, waarin ook muziek uit de 19e en 20e eeuw een plaats zal krijgen. Dit jaar is er niet alleen speciale aandacht voor herdenking van het sterfjaar van Heinrich Scheidemann en het geboortejaar van Johann Ludwig Krebs, ook zal er groot werk van Reger op de lessenaar staan.

Meer informatie en programma’s

http://tinyurl.com/lj2utxr

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie Gerco Schaap, Baarn