Derde editie Amsterdamse Orgeltocht op 28 oktober

sauer-orgel st. nicolaasbasiliek amsterdam
Sauer-orgel Nicolaasbasiliek Amsterdam | © foto ORGELNIEUWS

Op zaterdag 28 oktober vindt opnieuw een Amsterdamse Orgeltocht plaats. Initiatiefnemer Evan Bogerd neemt bezoekers mee langs de orgels in de Ronde Lutherse Kerk, de Sint-Nicolaasbasiliek en de Westerkerk.

Text Example

advertentieHet is het derde achtereenvolgende jaar dat de tocht langs Amsterdamse binnenstadsorgels wordt gehouden. De tocht vindt telkens plaats op de laatste zaterdag van oktober. De orgels worden gedemonstreerd door Evan Bogerd.

Orgels

De route start om 11.30 uur bij het Bätz-orgel in de Ronde Lutherse Kerk, met inloop vanaf 11.00 uur. Tussen 12.30 en 13.30 uur is er een pauze voor lunch op eigen gelegenheid. Aansluitend wordt het Sauer-orgel in de Sint-Nicolaasbasiliek bezocht. 

De laatste stop is de Westerkerk waar vanaf 15.00 tot 15.30 uur koffie en thee wordt geserveerd. Tussen 15.30 en 16.30 uur presenteert Bogerd zowel het Flentrop-koororgel als het Duyschot-orgel.

Vervoer

De route is per voet af te leggen, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van tramlijnen 13 en 17 tussen Amsterdam Centraal en de Westermarkt. Parkeren in het centrum wordt afgeraden. Geadviseerd wordt met het openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen of gebruik te maken van de diverse P+R-locaties aan de rand van de stad.

Aanmelden

Deelname aan de tocht kost € 35 per persoon. Aanmelden kan via dit formulier. Zie ook evanbogerd.nl.