Derde editie Duyschot Orgelconcours Westerkerk Amsterdam in juni

orgel westerkerk amsterdam
Orgel Westerkerk Amsterdam | © foto Jaap Koole

Op 8 en 12 juni 2024 vindt in de Westerkerk te Amsterdam de derde editie van het Duyschot Orgelconcours plaats. De wedstrijd voor jonge organisten wordt georganiseerd in samenwerking met het Grachtenfestival.

Text Example

advertentieHet concours komt voort uit de connectie tussen de Westerkerk en het Grachtenfestival / Prinses Christina Concours. Jonge winnaars en finalisten van het concours treden er jaarlijks op met Westerkerkorganist Evan Bogerd in de serie ‘Jong talent in de oude Wester’.

Het is voor jonge organisten echter niet mogelijk om aan deze prestigieuze wedstrijd mee te doen. Daarom is de Duyschot Stichting, die zich inzet voor de beide orgels in de Westerkerk, de samenwerking met het Grachtenfestival aangegaan voor de organisatie van een orgelconcours voor jonge talentvolle organisten.

Categorieën

Het Duyschot Concours kent twee categorieën: junioren tot 21 jaar en conservatoriumstudenten. De jury bestaat uit Anton Pauw, Arjen Leistra, Matteo Imbruno en technisch voorzitter Gert-Jan Mostert. De voorronde vindt plaats op zaterdag 8 juni. De finale wordt gespeeld op woensdag 12 juni om 19.30 uur.

Prijzen

De winnaar van de junioren ontvangt de Stichting Vox Humana-prijs van € 250, de winnaar van de conservatoriumstudenten krijgt € 500. Beide laureaten mogen het prijswinnaarsconcert in het Grachtenfestival verzorgen. De winnaars van de tweede en derde prijs worden uitgenodigd voor een lunchpauzeconcert in de Westerkerk. De publieksprijs van € 150 wordt mogelijk gemaakt door De Orgelvriend.

Aanmelden

Aanmelden voor het Duyschot Orgelconcours kan tot vrijdag 12 april 2024. De deelnamekosten zijn € 35.

Meer informatie: duyschotstichting.nl