Derde editie Young Organist Award Leuven op 18 mei

Op initiatief van Leuven Orgelstad wordt op vrijdag 18 mei 2018 de ‘Young Organist Award Leuven’ (YOAL) uitgereikt. De prijs is bedoeld voor jonge Belgische organisten tot en met 24 jaar en kent dit jaar zijn derde editie.

Text Example

advertentieJong talent vanaf de lagere graad (academie) tot hoofdvakstudenten aan een conservatorium/hogeschool krijgen die avond de gelegenheid zich te presenteren in een programma van maximaal 15 minuten. De meest verrassende performance zal door jury van bekwame vakmensen op basis van anonimiteit worden beloond met de YOAL 2018. Daarnaast mag het publiek zich uitspreken over haar voorkeur en de publieksprijs toekennen.

De YOAL vindt vanaf 20.00 uur plaats in de kapel van LUCA School of Arts Campus Lemmens in Leuven. De deelnemers hebben vier orgels tot hun beschikking:

  • Crutchley/Klais/Pels-orgel, IIIP., setzer, 55 registers (foto)
  • Marcussen & Sohn (1978), IIIP, 25 registers
  • Vicenzo Ragone (Italiaans, 19de eeuw), 8 registers
  • kistorgel (De Blieck, 2011), 3 registers

Daarop krijgen ze de mogelijkheid ‘pure, stijlzuivere programma’s of gemengde programma’s’ te spelen. ‘Orgel met of zonder theatrale toevoegingen, combinaties van orgel met andere instrumenten of kunstvormen, het kan allemaal … als het maar bruist van de dynamiek, getuigt van creativiteit, verrast, aanspreekt of ontroert!’, aldus de organisatie.

De avond wordt geopend met de uitvoering van nieuwe orgelcompositie. De winnaar van de 2e Young Organist Award Leuven, Genshu Obata, zal de avond afsluiten met een optreden.

Info & aanmelding
info@leuvenorgelstad.be