Derde internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia

agati organ san marcello pistoia
Agati-orgel (1790) San Marcello, Pistoia (I)

De  Accademia di Musica Italiana per Organo organiseert voor de derde maal het internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’. Het concours wordt op 13 september gehouden op het achttiende-eeuwse Agati-orgel van San Marcello Pistoiese in de Italiaanse provincie Pistoia.

Text Example

advertentie 

De wedstrijd staat open voor organisten van alle leeftijden. Kandidaten kunnen zich voor de voorronde aanmelden door een mp3-opname in te sturen waarop zij  de Toccata per l’ Elevazione (Dalla Messa degli Apostoli) van Girolamo Frescobaldi en de Variazioni Capricciose in C. sol fa ut van Bernardo Pasquini spelen. Een jury bestaande uit James David Christie, Cristina García Banegas, Kimberly Marshall, Maurizio Croci, Pieter van Dijk, Roberto Fresco, Gabriele Giacomelli, Cesare Mancini en Christophe Mantoux zal de opnamen anoniem beoordelen en maximaal tien kandidaten selecteren de eindronde. Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 1 mei 2014. De uitslag van de voorselectie zal op 1 juni bekend worden gemaakt.

 

Elk van de deelnemers speelt een recital met een maximale duur van dertig minuten. De spelers zijn tot op zekere hoogte vrij in het te kiezen repertoire, zij het dat dit wel muziek moet betreffen die past bij het karakter van het instrument. De uitvoering wordt beoordeeld door een internationale jury bestaande uit Liuwe Tamminga (voorzitter), Alfonso Fedi, Umberto Forni, Matteo Imbruno, Francesco Di Lernia, Anton Pauw, Wolfgang Zerer en Lorenzo Ancillotti (secretaris). De drie prijswinnaars ontvangen een geldbedrag van  € 3.000, € 2.000 en € 1.000. voor respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs.

 

Meer informatie en aanmelden

www.accademia-organo.it