Derde orgel- en beiaardwandeling in Rijssen

Orgel Schildkerk Rijssen
Het Scheuer/Flentrop-orgel in de Schildkerk te Rijssen

Op zaterdag 29 september wordt in Rijssen voor de derde keer een orgel- en beiaardwandeling gehouden. Net als voorgaande keren voert de route langs de orgels in de Schildkerk, de Brusselzaal van het gemeentehuis en de Dionysiuskerk.

Text Example

advertentieStadsorganist Dick Sanderman laat de orgels horen in programma’s van ongeveer een half uur per orgel. Hij zal daarin veel aandacht schenken aan recente muziek, het feit dat het bijna dierendag is en dat het 150 jaar geleden is dat componist Rossini overleed. Daarnaast speelt Sanderman ook werken van onder meer Pachelbel, Bach en zijn eigen Summer Sketches.

Vooraf en tijdens de verplaatsingen speelt beiaardier Jan-Geert Heuvelman op het carillon van de Schildkerk. Het plein voor de Learkamer, naast de Schildkerk, wordt aanbevolen als geschikte luisterplek.

De orgel- en beiaardwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Stadsmuziek Rijssen. De tocht begint om 15.00 uur in de Brusselzaal van het gemeentehuis en eindigt tegen 17.00 uur in de Schildkerk: daartussen wordt de Dionysiuskerk bezocht. De toegang is gratis, wel wordt aan de uitgang gecollecteerd.