Derde plaats voor Gijs Boelen in Silbermann Wettbewerb

Text Example

advertentieZaterdag 19 september heeft Gijs Boelen de derde prijs behaald in het 9e Internationaler Gottfried Silbermann Wettbewerb in het Duitse Freiberg. Eerste prijswinnaar was de Luxemburgse organist Gilles Leyers. De Duitser David Schlaffke ging naar huis met de tweede prijs.

Het concours maakte deel uit van de 18e Gottfried Silbermann Tage in Freiberg en omstreken. Aan het concours deden 25 deelnemers mee in twee voorrondes en de finale op de twee Silbermann-orgels van de Dom van Freiberg.

De winnaar van de eerste prijs mag zich tooien met de titel Junger ECHO-Organist des Jahres. Zowel de prijswinnaars als de overige finalisten komen in 2011 naar Alkmaar. Daar vindt dan de Grand Prix d’Echo plaats. ECHO is de vereniging van elf European Cities of Historical Organs.

Zowel de finalisten van de Silbermann Wettbewerb 2009 als die van het Internationale Schnitger Orgelconcours Alkmaar 2009 en de Hofmaier Wettbewerb Innsbruck 2010 krijgen automatisch een plaats in de Grand Prix d’ECHO van 2011 in Alkmaar.

De winnaar van de Silbermann Wettbewerb gaven zondagavond een concert in de Dom van Freiberg.

www.gijsboelen.nl

www.silbermann.org

www.echo-organs.org

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie www.freiberg-service.de