Dertiende editie Feike Asma Concours

feike asma concours 2016

Op 27 en 30 augustus wordt opnieuw het Feike Asma Concours georganiseerd door Stichting Vox Humana en Johannus Orgelbouw. Het concours voor jongeren van 12 tot en met 24 jaar beleeft dit jaar zijn dertiende editie en vindt plaats in Ede. Evenals vorig jaar is er voor alle leeftijden een workshop Hollandse Koraalkunst aan het concours gekoppeld die op 3 september wordt gegeven door Peter Eilander en Herman van Vliet.

Text Example

advertentieDeelnemers worden ingedeeld in de leeftijdscategorieën 12-15 jaar, 16-19 jaar en 20-24 jaar. In de voorronde moet een werk uit de periode na 1800 worden gespeeld. De zes deelnemers die de finale bereiken (twee per categorie) strijden om de eer met een keuze uit een selectie koraalbewerkingen van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas en Klaas Jan Mulder.

Jury
De jury bestaat uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart. De voorrondes worden gespeeld op zaterdag 27 augustus, de finale vindt plaats op dinsdagavond 30 augustus. Per leeftijdscategorie wordt een winnaar aangewezen. De prijs bestaat uit een wisselbeker en een waardecheque. De winnaar van de aanmoedigingsprijs mag bovendien de opening van een door Stichting Vox Humana georganiseerd orgelconcert spelen.

Schoolrondes
Tijdens de voorrondes van hoofdconcours zijn er ook de zogenoemde schoolrondes waarin  jongeren kunnen meedingen naar de Landelijke Schoolprijs 2016. De via de scholen aangemelde kandidaten krijgen door de jury punten toebedeeld waarmee de school met de meeste punten een wisselbeker in ontvangst mag nemen.

Workshop Hollandse Koraalkunst
Gekoppeld aan het concours wordt op zaterdag 3 september in de Evangelische-Lutherse Kerk te Den Haag een workshop Hollandse Koraalkunst gegeven door Peter Eilander en Herman van Vliet. De workshop was gegeven door de behoefte aan begeleiding bij het uitvoeren van Hollandse koraalbewerkingen van onder meer Asma en Zwart die door de organisatie bij jonge concoursdeelnemers werd geconstateerd. Deelname aan de workshop kost € 29,95. Wie ook deelneemt aan het Feike Asma Concours betaalt € 20,45 naast het inschrijfgeld van het concours van € 29,50. Het is voor € 15 ook mogelijk als toehoorder deel te nemen

Meer informatie en inschrijven
Stichting Vox Humana | Feike Asma Concours