Deventer Stichting promoot Holtgräve-orgel Bergkerk

In 2011 start de Stichting Bergkerkconcerten Deventer een serie orgelrecitals met het doel om het Holtgräve-orgel in de Bergkerk te Deventer te promoten. De zaterdagmiddagrecitals zullen worden verzorgd door gerenommeerde concertorganisten en door talentvolle conservatoriumstudenten. Op 22 januari 2011 is er een speciale ‘orgeldag’.

De concerten vinden eens per maand plaats op een zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. De concertserie heeft deels een educatief karakter om ook een breder publiek van klassieke muziekliefhebbers aan zich te binden. Zo zullen er optredens zijn waarin het orgel te horen is in combinatie met instrumentalisten en vocalisten.

Op zaterdag 22 januari 2011 worden gedurende de hele dag diverse activiteiten rondom het Holgräve-orgel georganiseerd. De orgeldag bestaat uit een educatief dagdeel (vanaf 11.00uur) waarin onder leiding van Jolanda Zwoferink het orgel kan worden bezichtigd. Daarnaast wordt voor gevorderde amateurs de mogelijkheid geboden het orgel te bespelen.

’s Middags is er van 14.00 tot 14.30 uur een demonstratie van het orgel door Henco de Berg. De dag wordt om 15.00 uur afgesloten met een orgelconcert door Aart Bergwerff. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie: Jolanda Zwoferink

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.