Dick Sanderman: Odds & ends

Dick Sanderman heeft vooral koraalbewerkingen op zijn naam staan, maar signaleerde zowel bij zijn leerlingen als bij concertbezoekers een behoefte aan aantrekkelijke vrije orgelstukken, toegankelijk en luchtig van toon.

Text Example

advertentie‘Om aan die vraag te voldoen bestelde ik bij de Engelse uitgever Kevin Mayhew eens een bundel met de titel Just Jazz – Funky pieces for Organ. Eerlijk gezegd viel me dat niet mee, en die teleurstellende ervaring stimuleerde me om zelf eens een poging te wagen’, zegt Sanderman er zelf over. Dat resulteerde in de bundel die nu bij Cantique is verschenen: Odds and Ends, wat zoveel betekent als ‘ditjes en datjes’.

Het werden twaalf kleine karakterstukken over evenzoveel Engelse uitdrukkingen als ‘Down in the dumps’, ‘Fair and square’ en ‘Cloud nine’. De miniatuurtjes hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Op de cover nu eens geen orgelfoto maar een grappige tekening van de hand van Bart van Walderveen.

dick sanderman odds and ends

Dick Sanderman

Odds and ends

Twelve short pieces for organ

Hearth and home, No doubt!, Down in the dumps, Elbow grease, Uncharted waters, Cut and dried, Hold the torch, Fair and square, Cloud nine, Bright and breezy, Out in left field, Last laugh.

Uitgave: Cantique Rijssen
Nummer: 501
Pagina’s: 25
Prijs: € 12,95