Dineren tijdens het Schnitgerfestival Groningen

Tijdens het Schnitgerfestival dat in het derde weekend van oktober zal plaatsvinden presenteert Groningen zich niet alleen als muzikale maar ook als gastvrije stad. Op zowel vrijdag 17 oktober als zaterdag 18 oktober kunnen festivalgangers tussen de middag- en avondconcerten aanschuiven bij een Schnitgerdiner.

Text Example

advertentie 

Het festival is daarvoor de samenwerking aangegaan met twee bijzondere culinaire locaties in de Groningse binnenstad. Niet alleen hoeft men te zoeken naar een geschikte eetgelegenheid, er is ook nog eens passende muzikale begeleiden bij een aantrekkelijk geprijsd diner. Bovendien worden er voor de dinergasten plaatsen vrijgehouden bij het concert dat aansluitend wordt gegeven.

 

Dinerlocaties

De dinerlocaties liggen op loopafstand van de Der Aa-kerk, waar op beide avonden het avondconcert wordt gehouden. Op vrijdag 17 oktober wordt het diner geserveerd in HutSpot, Munnikeholm 8 te Groningen. HutSpot is een flexibele werk- en feestomgeving, die speciaal voor het Schnitgerfestival wordt ingericht tot dinerlocatie. Op zaterdag 18 oktober wordt het diner geserveerd in het sfeervolle Café de Sleutel aan de Noorderhaven 72 te Groningen.

 

Muzikale omlijsting

Dinergangers vinden zich niet alleen in gelijkgestemd gezelschap, het diner wordt ook nog eens op stemmige wijze omlijst met muziek. Tijdens het diner van vrijdag neemt klavecinist/organist Jelte Hulzebos plaats achter het klavecimbel met werken van Johann Sebastian Bach en Carl Philipp Emanuel Bach. Op zaterdag speelt het ensemble Yellow House Baroque onder leiding van klavecinist/organist Robert Koolstra onder meer Triosonates van Carl Philipp Emanuel Bach.

 

Reserveren
De dinerarrangementen bestaan uit een driegangenmenu inclusief twee glazen wijn of fris. De diners zijn te boeken via de ticketservice van het festival zolang de arrangementen niet volgeboekt zijn, want er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers! Het diner op vrijdagavond kost € 32,50 per couvert, voor het diner van zaterdagavond betaalt u € 37,50. Dat is exclusief de kaarten voor het aansluitende concert, die dienen los besteld te worden. Wel worden plaatsen voor de dinergasten gereserveerd.

 

Schnitgerfestival 2014

Drie dagen lang orgelmuziek op drie beroemde Schnitger-orgels: alle reden om het derde weekend van oktober af te reizen naar Groningen. Stichting Groningen Orgelstad organiseert van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober het Schnitgerfestival, een muziekfestival waarin voor de Schnitger-orgels in de Martinikerk, de Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk een hoofdrol is weggelegd. Op het festivalprogramma staan concerten, excursies, een masterclass, cultuureducatie voor jongeren en een zondagse cantatedienst.

 

Meer informatie
www.schnitgerfestival.nl
www.orgelstad.nl