Dingeman Wolfert wint Govert van Wijn Concours

Govert van Wijn orgelconcours 2011

Het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis is zaterdag 25 juni gewonnen door Dingeman Wolfert uit Dirksland. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Mark Christiaanse uit Yerseke en Matthijs Visscher uit Barneveld.

Text Example

advertentieDe 19e editie van het concours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar vond plaats in de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis. De tien kandidaten hadden voor het verplichte werk de keuze uit het koraalvoorspel ‘An Wasserflüßen Babylon’ BWV 653 van Bach en het Menuetto uit de Vierde Sonate van Guilmant. Het vrije werk diende bij de keuze voor het verplichte werk van Bach een werk van ná 1800 te zijn; bij de keuze voor Guilmant een werk van vóór 1800. Acht van de tien kandidaten (waaronder de drie prijswinnaars) kozen voor BWV 653. De jury bestond dit jaar uit Bas de Vroome, Hayo Boerema en Jan Jansen.

Winnaar Dingeman Wolfert (foto midden) speelde als vrij werk de Vijfde Sonate van Mendelssohn, tweede prijswinnaar Mark Christiaanse (foto links) koos voor de Prélude et Fugue en Si majeur Op. 7/1 van Dupré als vrij werk en Matthijs Visscher (foto rechts) behaalde de derde prijs met zijn vertolking van het Premier Choral van Andriessen.

De drie winnaars ontvingen een bronzen plaquette en mogen volgend jaar gedrieën het Laureatenconcert op het Garrels-orgel in Maassluis verzorgen.

 

 

© 2011 fotografie Govert van Wijnstichting