Directiewisseling bij Verschueren Orgelbouw

Per 1 november 2010 zal Léon Verschueren de leiding van Verschueren Orgelbouw Heythuysen B.V. overdragen, dat maakte de directie gisteren bekend. Na drie generaties Verschueren zal de operationele leiding van de Limburgse firma overgedragen worden aan de huidige adjunct-directeur, Johan Zoutendijk.

Léon Verschueren (*1947) vertegenwoordigde de derde generatie van het in 1891 opgerichte bedrijf. Na tien jaar in het familiebedrijf te hebben gewerkt, nam hij in 1977 de leiding over van zijn vader Frans Verschueren. Onder zijn leiding vond het bedrijf meer en meer aansluiting met historische bouwwijzen. Léon III zal zijn aandelen in het bedrijf per 1 november overdragen aan de Stichting Verschueren Orgelbouw Heythuysen waarvan hij door zijn toekomstige rol in de Raad van Bestuur het Stichtingsbestuur kan adviseren.

Text Example

advertentieDe nieuwe statutair directeur, Johan Zoutendijk, is al meer dan dertien jaar werkzaam bij Verschueren Orgelbouw, waarvan de laatste vier jaar als adjunct-directeur. Hij zal in zijn nieuwe rol worden bijgestaan door Matthias Wagner als artistiek manager en door het managementteam van het bedrijf.

 

© 2010 www.orgelnieuws.nl