Directiewisseling bij orgelmakerij Gebr. Van Vulpen

adjan smitsman van vulpen utrecht

Rijk van Vulpen per 1 januari 2017 teruggetreden als directeur-eigenaar van de Utrechtse orgelmakerij Gebr. Van Vulpen B.V. Hij is opgevolgd door Adjan Smitsman, de nieuwe directeur-eigenaar, die vanaf 2007 bij het bedrijf werkzaam is.

Text Example

advertentieRijk van Vulpen (*1955) – zoon van Jos van Vulpen, die samen met broer Rijk sr. in 1940 de orgelmakerij Van Vulpen oprichtte – werkte sinds 1974 in het bedrijf. In 1985 trad hij toe tot de directie, in 1997 werd hij directeur-eigenaar door het overnemen van de firma van zijn vader en oom.

Opvolger
Opvolger Adjan Smitsman (*1989) kwam in 2007 bij de orgelmakerij werken na een opleiding op het gebied van werkvoorbereiding en leidinggeven in de meubel- en interieurbouw. Hij volgde de opleiding tot orgelmaker binnen de firma Van Vulpen. De laatste tijd fungeerde hij als rechterhand van de directie. Naast zijn werk als orgelmaker mag Smitsman als amateur graag orgelspelen.

Verbreding
De nieuwe directeur ‘wil de kernwaarden van vakmanschap, traditie en kwaliteit, waar Van Vulpen voor staat, koesteren, maar ook nieuwe accenten aanbrengen. Zo gaat hij sterk inzetten op de verdere verbreding van het werkterrein naar orgels met een eigentijds karakter, inclusief elektronische registratie-hulpmiddelen. Ook wil hij vaker met het bedrijf naar buiten treden, onder meer door de externe communicatie eigentijdser te maken’, zo meldt de firma in een persbericht.

Rijk van Vulpen blijft nog voorkomende werkzaamheden verrichten binnen de orgelmakerij, ook als adviseur van het bedrijf.

 

© 2017 beeld Gebr. Van Vulpen B.V.