Dissertatie dr. Arie Eikelboom

Text Example

advertentieDr. Arie Eikelboom, Jesu, meine Freude – BWV 227 van Johann Sebastian Bach, een predicatio sonora. Proefschrift (432 pag.) ter verkrijging van de graad van doctor in de godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen aan de Universiteit van Groningen.

Dr. Arie Eikelboom (1948) studeerde schoolmuziek, kerkmuziek, orgel, clavecimbel, muziektheorie en muziekwetenschappen. Hij is cantor-organist in de Maranathakerk te Den Haag, dirigent van het kamerkoor Magister Cantat en muzikaal leider van de Vlaardingse Bachcantatediensten. Vele jaren was hij docent aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek van de Faculteit Muziek van de HKU voor Hymnologie, Liturgiek, Muziekgeschiedenis en Algemene Theoretische Vakken. Als docent kerkmuziek is hij actief bij de IDE te Gorinchem en bij de cursus kerkmuziek van de PKN. Hij publiceerde diverse artikelen op hymnologisch gebied in Eredienstvaardig en schreef composities voor koor en orgel. Eikelboom promoveerde in 2007 op deze studie aan de Rijks Universiteit van Groningen.

Op http://www.arieeikelboom.nl/lezingen.html meer informatie over lezingen van dr. Eikelboom over dit boek en andere onderwerpen.

Prijs € 34,90

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2008 www.orgelnieuws.nl