Domorganist Keulen concerteert in Doesburg

Text Example

advertentieDe Keulse domorganist Winfried Bönig geeft donderdag 20 september concert op het Walckerorgel in de Martinikerk te Doesburg. Hij speelt werken van Schmidt, Karg-Elert, Widor, Höller en Vierne.

Het programma staat in het teken van de Duitse componist Karl Höller (1907-1987), die naast veel orkestwerken ook muziek voor orgel, piano en koor schreef. Het programma in Doesburg is in ieder geval helemaal in de stijl waarin van Karl Höller zelf concerten gaf. Hij hield van Bach en dat is terug te vinden in de bewerking van drie Bach-werken voor romantisch orgel door Charles-Marie Widor. De invloed van Jugendstil componisten was groot op de composities van Höller. Dat is dan ook de reden dat Karg-Elert (drie koraalbewerkingen uit Opus 65) en Schmidt op het programma staan. Diezelfde invloed geld vanuit het Frans impressionisme met Vierne (twee werken uit de Pièce de Fantaisie). Van Höller zelf tenslotte klinkt het 2e deel uit het drieluik over de bekende Paas-sequens ‘Victimae paschali laudes’.

Winfried Bönig (1959) is sinds 2001 organist van de Dom in Keulen.

Het concert, georganiseerd door Stichting Vox Humana begint om 20.00 uur. De toegangsprijs voor het concert bedraagt acht euro. Tot en met twaalf jaar is de toegang vrij.

Zie ook

www.stichtingvoxhumana.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl

© 2007 fotografie http://www.koelner-dommusik.de/