Drie Parijse toporganisten in Abdijkerk Den Haag-Loosduinen

De serie ‘Orgelconcerten bij kaarslicht’ in de Abdijkerk in Den Haag-Loosduinen bestaat dit jaar veertig jaar. Daarnaast is het tien jaar geleden dat het Reichner/Bätz-orgel werd gerestaureerd en uitgebreid door orgelmaker Sicco Steendam. Daarom pakt het orgelcomité in november uit met een serie van drie zaterdagmiddagconcerten door Parijse toporganisten.

Zo zal de beroemde organist Olivier Latry, een van de titulaires van de Notre-Dame, op zaterdag 5 november optreden. De getalenteerde jonge organist David Cassan, prijswinnaar van de prestigieuze improvisatieconcoursen van Haarlem 2014 en Chartres 2016, zal zijn opwachting maken op zaterdag 12 november. De serie besluit op zaterdag 19 november met een concert door de internationaal furore makende organist Olivier Penin, vaste bespeler van het orgel in de Ste. Clotilde in Parijs.

De concerten beginnen om 15.30 uur. Toegang bedraagt € 10 per concert (passe-partout alle concerten € 20), inclusief programmaboekje en een drankje na afloop. De Abdijkerk is gelegen aan de Willem III-straat 40, 2552 BS te Den Haag (Loosduinen).

 

Meer informatie

 

© 2016 beeld: Gérard van Betlehem