Driehonderdste Noord-Hollandse Orgeltocht

Strobel-orgel Lutherse Kerk Haarlem

Op zaterdag 25 juli houdt Stichting Orgeltochten Noord-Holland voor de driehonderdste maal een orgeltocht. Deze mijlpaal wordt gemarkeerd met een bezoek aan drie orgels in de hoofdstad van de provincie, Haarlem.

Text Example

advertentie 

Het initiatief voor de orgeltochten werd in 1971 genomen door Klaas Bolt. Veel van de instrumenten in het diverse Noord-Hollandse orgellandschap waren zelden voor het publiek te horen, zo vond hij. Op een aantal zaterdagen in juli en augustus werden telkens drie orgels, op fietsafstand van elkaar, bezocht. Inmiddels is het succesvolle initiatief overgenomen door Arie de Wit en zijn de activiteiten sinds 2001 ondergebracht in de Stichting Orgeltochten Noord-Holland.

 

Driehonderdste

De driehonderdste orgeltocht maakt dit seizoen deel uit van een serie van vier die zaterdag 18 juli van start gaat. In Haarlem zal Willem Poot drie orgels demonstreren, om 10.30 uur te beginnen met het Künckel-orgel in de Oud-Katholieke Kerk van de H.H. Anna en Maria aan de Kinderhuissingel 78.  Om 12.00 uur vervolgt de tocht naar het Strobel-orgel van de Lutherse Kerk (foto). Besloten wordt om 14.30 uur rond het Hess-orgel in de Nieuwe Kerk.

 

Deelname

Deelname kost € 15 per persoon, inclusief programma, exclusief lunch. Betalen kan bij de ingang van de kerk.

 

www.orgeltochtennoord-holland.nl

 

 

© 2015 fotografie www.orgelfoto.nl