Dubbelconcert Jan Hage en Arjen Leistra in Doesburg

Op zaterdag 3 december geven Jan Hage en Arjen Leistra een dubbelconcert in de Grote of St. Martinikerk te Doesburg. Het is het laatste concert in een tweedelig Regerfestival van Stichtingen Vox Humana. Naast uiteraard werk van Reger staat er ook muziek van Bach op het programma.

Arjen Leistra opent dit concert met Max Reger’s grote koraalfantasie over ‘Hallelujah, Gott zu loben’ gevolgd door twee werken van Johann Sebastian Bach in een bewerking van Max Reger en drie werken uit Reger’s opus 67. Leistra besluit zijn aandeel in het programma met de grote B-A-C-H-fantasie van Max Reger.

Na een pauze vervolgt Jan Hage zijn programma met de Fantasie en Fuga in d-moll, opus 135b van Max Reger. Tussen enkele werken uit opus 67 (Jesu meine Freude, Jesus ist kommen en Nun danket alle Gott) voert Hage de Fantasie en Fuga in g-moll, BWV 542 uit, bewerkt door Karl Straube. De Utrechtse Domorganist besluit zijn programma met de grote koraalfantasie over ‘Wie schön leuchtet  der Morgenstern’ van Max Reger.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 20 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis. De kaarten aan de kassa zijn € 25.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via