Dubois & Lefébure-Wély-festival in Woerden

lefébure-wély théodore dubois

De muziek van de Franse componisten Dubois en Lefébure-Wély staat op 11 oktober centraal tijdens een festival in de Opstandingskerk in Woerden. De hele dag zal muziek van beide componisten voor orgel, harmonium en instrumentale en vocale bezettingen klinken. Organisten en harmoniumspelers kunnen zelf ook deelnemen.

Text Example

advertentie 

Van 10.00 uur tot 17.00 uur is de Opstandingskerk het podium voor muziek van Théodore Dubois (1837-1924) en Louis James Alfred Lefébure-Wély (1817-1869). Zo’n twintig tot dertig organisten en harmoniumspelers kunnen die dag optreden.

 

Instrumenten

Naast het Van Leeuwen-orgel (13/IIP) van de Opstandingskerk kan gebruik worden gemaakt van een drukwindharmonium van Merklin & Schutze uit ca. 1860 en een tweeklaviers drukwindharmonium van Lucien van Zeebroeck uit 1889.

 

Repertoirelijst

Spelers kunnen zich aanmelden bij organisator Ad van Pelt, info@advanpelt.nl. Van beide componisten is een repertoirelijst beschikbaar waaruit deelnemers een programma kunnen samenstellen dat in een of meerdere sessies kan worden gespeeld. Speeltijd en voorkeur voor een tijdstip dient bij aanmelding te worden doorgegeven.

 

Praktisch

Voor de spelers is koffe, thee, fris en een lunch met soep en broodjes beschikbaar. Ook zijn er enkele tafels ingericht voor verkoop van cd’s en bladmuziek. De Opstandingskerk is gelegen aan de Wilhelminaweg 8 in het centrum van Woerden, op ongeveer 800 meter van het station.

 

Meer informatie

De drukwindharmoniums (Schüller Harmoniums)
Orgel Opstandingskerk Woerden
Repertoirelijst Dubois
Repertoirelijst Lefébure-Wély