Duyschot Orgelconcours gewonnen door Harm-Jan van der Sluis en Andries Bogerd

De winnaars Andries Bogerd en Harm-Jan van der Sluis | © foto Noami Strijbis

Harm-Jan van der Sluis en Andries Bogerd zijn de winnaars van het Duyschot Orgelconcours 2023. Op woensdagavond 17 mei vond de finale plaats in de Westerkerk in Amsterdam.

Text Example

advertentieHet Duyschotconcours bestaat uit twee categorieën: jongeren tot 21 jaar (A) en conservatoriumstudenten (B). In categorie A behaalde Van der Sluis de eerste plaats, Leander van den Bos werd tweede. Andries Bogerd werd de winnaar in categorie B en liet Albèrt Driessen (tweede plaats) en David Strijbis (derde plaats) achter zich. Strijbis won ook de publieksprijs.

Tweede editie

Dit jaar beleefde het concours zijn tweede editie. De jury bestond uit Anton Pauw, Hayo Boerema, Laurens de Man en technisch voorzitter Gert-Jan Mostert. Deelnemers in categorie A speelden een vrij programma van maximaal 12 minuten, deelnemers in categorie B brachten een programma van maximaal 20 minuten ten gehore. Op zaterdag 13 mei vond de eerste ronde plaats.

Jury en winnaars van het Duyschot Orgelconcours 2023 | © foto Naomi Strijbis
Prijzen

Beide winnaars zullen op 19 augustus een concert verzorgen in de Westerkerk tijdens het Grachtenfestival. De winnaar van categorie A ontvangt de Stichting Vox Humanaprijs van € 250, terwijl de winnaar van categorie B de Flentropprijs van € 500 in ontvangst neemt. De publieksprijs is een geldbedrag € 150. De winnaars van de tweede en derde prijs worden uitgenodigd voor een lunchpauzeconcert in de Westerkerk.