Duyschot Orgelconcours in Westerkerk Amsterdam

orgel westerkerk amsterdam
Orgel Westerkerk Amsterdam | © beeld Jaap Koole

Op 21 en 25 mei 2022 vindt in de Westerkerk te Amsterdam het Duyschot Orgelconcours plaats. Het concours voor jonge organisten wordt georganiseerd in samenwerking met het Grachtenfestival.

Text Example

advertentieHet concours komt voort uit de connectie tussen de Westerkerk en het Grachtenfestival / Prinses Christina Concours. Jonge winnaars en finalisten van het concours treden er jaarlijks op met Westerkerkorganist Evan Bogerd.

Het is voor jonge organisten echter niet mogelijk om aan deze prestigieuze wedstrijd mee te doen. Daarom is de Duyschot Stichting, die zich inzet voor de beide orgels in de Westerkerk, de samenwerking met het Grachtenfestival aangegaan voor de organisatie van een orgelconcours voor jonge talentvolle organisten.

Het Duyschotconcours kent twee categorieën: junioren tot 21 jaar en conservatoriumstudenten. De jury bestaat uit Anton Pauw, Jaap Zwart, Hayo Boerema en technisch voorzitter Gert-Jan Mostert.

De voorronde vindt plaats op zaterdag 21 mei. De finale wordt gespeeld op woensdag 25 mei om 19.30 uur. De winnaars krijgen naast een geldbedrag ook een gezamenlijk presentatieconcert in het Grachtenfestival aangeboden. Winnaars van de tweede en derde prijs mogen een lunchconcert in de Westerkerk verzorgen.

Aanmelden kan tot vrijdag 15 april. De deelnamekosten zijn € 35.

Meer informatie is te vinden op duyschotstichting.nl