Edwin Vooijs benoemd in Bergsingelkerk Rotterdam

Text Example

advertentieEdwin Vooijs is met ingang van 1 januari 2013 benoemd tot cantor-organist van de Bergsingelkerk te Rotterdam. Vanwege deze benoeming neemt hij afscheid als organist van de Bethelkerk te Zwijndrecht, welke functie hij sinds 1995 vervult.

Vooijs (*1970) begon zijn orgelstudie bij mevrouw A. Kranendonk-Baan en vervolgde zijn opleiding bij Arie Dost. Momenteel studeert hij bij Cor Ardesch en volgt hij een opleiding kerkmuziek bij onder anderen Dr. Arie Eikelboom. In 2002 volgde hij een masterclass improvisatie bij Jos van der Kooy. Daarnaast geeft hij concerten en is hij veelvuldig actief als begeleider van koren en solisten. Van zijn orgelspel verschenen drie solo-cd’s.

Het orgel in de Rotterdamse Bergsingelkerk is afkomstig uit de Gereformeerde Statensingelkerk te Rotterdam die in november 1986 werd gesloten. Het instrument is in 1934/1935 gebouwd door G. van Leeuwen & Zoon te Leiderdorp. Het orgel werd door de orgelbouwer Pels & van Leeuwen overgebracht naar de Bergsingelkerk ter vervanging van het daar aanwezige Standaart-orgel. Het orgel heeft in totaal 34 sprekende stemmen, waaronder 1 transmissie in het pedaal en werd gebouwd volgens het electro-pneumatisch kegellade-systeem.

© 2012 www.orgelnieuws.nl