Eerbetoon aan Klaas Jan Mulder tijdens Traditionele Nieuwjaarsconcerten

klaas jan mulder

Op 7 en 14 januari worden voor de 37e maal de Traditionele Nieuwjaarsconcerten gehouden in de Laurenskerk in Rotterdam. De organisatoren willen de herinnering aan Klaas Jan Mulder (1930-2008) – die zelf 27 jaar lang deze concerten verzorgde – hooghouden in een muzikaal eerbetoon tijdens drie concerten op twee zaterdagen. 

Ook dit jaar staat er muziek van Klaas Jan Mulder op de programma’s: zowel genoteerde als niet-genoteerde orgelimprovisaties gespeeld door Pieter Heykoop en Peter Eilander. Het Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V., waarvan Mulder jarenlang dirigent was, geeft een jubileumconcert waarin Mulders koorbewerkingen worden gezongen.

Peter Eilander zal tevens orgelliteratuur spelen en er zijn optredens van pianist Daniel Wayenberg en zanger Pieter Vis.

Zaterdag 7 januari – 15.00 uur

Groot jubileumconcert 100 jaar DEV met geliefde koorbewerkingen van Mulder en bekende genoteerde improvisaties van Klaas Jan Mulder gespeeld door Pieter Heykoop. Koorbegeleiding op orgel wordt verzorgd door Marco den Toom. Pianist Daniel Wayenberg speelt een aantal improvisaties en de bekende zanger Pieter Vis zingt samen met koor en Wayenberg een aantal bekende liederen. De algehele leiding is in handen van Gerwin van der Plaats.

Zaterdag 7 januari om 19.30 uur

Groot bewonderaar van Mulder, Peter Eilander, speelt grote Franse werken waaronder de B.A.C.H. van Liszt, de Toccata in F van Bach en  diverse koraalbewerking van Klaas Jan Mulder. Met een speciaal gastoptreden van Daniel Wayenberg die ook een muzikaal eerbetoon zal laten horen op de grote concertvleugel!

Zaterdag 14 januari om 15.00 uur

Pieter Heykoop improviseert en speelt niet genoteerde koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder.

Toegangskaarten
Toegangskaarten via www.laurenskerk.ntk.nl of vanaf 45 minuten voor aanvang van de genoemde concerten aan de kerk. De kerk is vanzelfsprekend goed verwarmd!

 

Dit is een gesponsord bericht van Impresariaat Pieter van der Ploeg

 

© 2016 fotografie Impresario Pieter van der Ploeg, Katwijk aan Zee