Eerste Ahauser orgeldag op 21 oktober

Op 21 oktober 2023 vindt er een orgeldag plaats in de St. Mariä Himmelfahrt in het Duitse Ahaus, net over de grens bij Enschede. Het is de eerste keer dat zo’n dag wordt georganiseerd, met de nadruk op muziek en ontmoeting.

Text Example

advertentieHet initiatief voor de dag is van Jan Willem Docter, de Nederlandse kerkmusicus die is verbonden aan de Mariä Himmelfahrt. In de moderne kerk met een ‘kathedrale akoestiek’ staat een orgel van Fleiter Orgelbau uit 2017. Het heeft drie klavieren en 42 registers, waarvan 4 transmissies.

Vrij spelen

Tussen 10.30 tot 16.00 uur is het orgel vrij te bespelen. In de nabijgelegen Kaplanei is koffie en thee verkrijgbaar en worden in de loop van de dag presentaties gegeven. Om 17.00 uur is er een mis met bijzondere muzikale invulling door Ronald IJmker en Jan Willem Docter.

De dag wordt afgesloten met een concert van 19.00 tot 21.30 uur, waarbij verschillende deelnemers en organisator Jan Willem Docter optreden.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan via ahauserorgeltag@outlook.com. Wie wil meewerken aan het slotconcert kan dat ook via dit adres aangeven met vermelding van het stuk dat gespeeld wordt (er geldt een maximumtijd van 10 minuten per deelnemer).