Eerste Alphense Orgelwandeling op zaterdag 6 juli

Hess-orgel Oudshoornse kerk Alphen aan den Rijn | © foto Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Op zaterdag 6 juli vindt voor het eerst een Alphense Orgelwandeling plaats. De route voert langs orgels in vier kerken in Alphen aan den Rijn.

Text Example

advertentieDe wandeling start om 10.00 uur in de Oudshoornse Kerk. Na ontvangst met koffie volgt een toelichting bij het orgel en de kerk. Ad Hasseling zal daarna het Hess-orgel (1783) bespelen met werken van onder anderen Sweelinck, Bach, Corelli en Mozart.

Om 11.30 uur presenteert stadsorganist Simon Stelling het Courtain-orgel (ca. 1790)  in de Maranathakerk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Hij speelt daar werken van Bach en Mozart.

Middagprogramma

Het middagprogramma start om 14.00 uur in de Sint-Bonifaciuskerk. Alexander Schipper bespeelt het Hilboesen-orgel (1900) met werken van Franck en Vierne.

Het laatste orgel van de dag is het Steinmeyer-orgel (1923) in de Adventskerk. Om 16.00 uur voert Simon Stelling hier de integrale Vijfde Orgelsymfonie van Charles-Marie Widor uit.

Toegang

De tocht is geheel of deels per fiets of te voet af te leggen. De toegang tot de kerken en concerten is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Er is ook een betaald programma dat voorziet in bootvervoer, lunch en een afsluitend hapje en drankje. Kosten daarvan bedragen € 30 met een maximum van 25 deelnemers.

Meer informatie: vriendenvandeadventskerk.info